UYAP İCRA ALT SİSTEMİ 20.12.2019 TARİHLİ YÜKLEME DUYURUSU
Tarih: 23.12.2019 | Okunma Sayısı: 4919
UYAP İCRA ALT SİSTEMi
20.12.2019 TARİHLİ YÜKLEME DUYURUSU 

1-  Entegrasyon sorgulamaları ekranlarında icra memuru rolü üzerinden “Borçlu” sıfatı haricindeki diğer sıfatlara dair sorgulamaların yapılmamasına dair kontrol konulmuştur. İcra müdür ve müdür yardımcısı rollerinde uygulamada duyulan ihtiyaçlar nazara alınarak kontrol konulmamıştır.
2-  492 sayılı Kanunun 1.Sayılı Tarifesinin 3/h bendi gereği tahsil edilecek harç oranlarının virgülden sonra 4 hane olması nedeniyle, bu harç türleri için harç tahsili ve reddiyat işlemi ekranlarında harç oranının virgülden sonra 4 haneyi dikkate alması sağlanmıştır.
3-  İş listesinde bulunan “Bilgilendirme Evrakı Gözden Geçirme İşi” nin açılması sırasında ilgili dosya numarasının sağ üst köşede seçili dosya olarak gelmesi sağlanmıştır.
4-  İcra Tevzi Yazı İşleri Müdürü rolünde, “Avukat ve Kurumların Çalışacakları Dairelerin ve Dosya Tevzii Yönteminin Belirlenmesi” ekranında, kota verilmek istenildiğinde, ilgili avukat/kurumun avukat portal ekranlarında tamamlanmayan dosyalarının bulunması halinde “Avukat Portal Tamamlanmayan Dosyaları Listele" butonuyla listelemesi yapılarak tevzi birimince avukata gerekli bilgilendirmeyi yapabilmesi imkanı sağlanmıştır. Gelen listelemede, "Birim Adı, Avukat, Tevzi Id, Dosya Türü, Açılış Tarihi, Son İşlem Tarihi ve Taraf Adları" mevcuttur.
5-  Alacaklı ve alacaklı vekilinin IBAN bilgilerinin, dosya için kullanılmak üzere tanımlı olması halinde takip talebinde ilgili yerlere yansıtılması sağlanmıştır.
6-  Takip Talebi ve Ödeme/İcra Emri şablonlarına, tarafa ilgili taraf olarak ilişkilendirilmiş bulunan Kanuni Temsilcilerin, Sıfat ve İsim Bilgilerinin asıl taraftan sonra yansıtılması sağlanmıştır.
7-  Takip Talebi ve Ödeme/İcra Emri şablonlarında bulunan 48/4 Açıklama alanındaki karakter sayısı 1000 iken 2000'e çıkarılmıştır.
8-  İlamlı takip türlerinde alacak kalemlerinin güncellenememesi hatası giderilmiştir.
9-  Aktarılmış bulunan dosyadan hazırlanmış bulunan tebligatların, yeni icra dairesinde tebligat sorgulama ile ilgili olan ekranlara yansıması sağlanmıştır.
10-  Aktarılmış bulunan dosyadan bildirimi yapılmış bulunan haciz teslim ve satış harcının tekrardan yeni dosya üzerinden bildiriminin yapılması engellenmiştir.
11-  Döviz kur bilgileri ekranında, 01/11/2019 tarihi ile 13/11/2019 tarihleri arasında döviz kur bilgilerinin gelmemesi hatası giderilmiştir.
12-  Sistem üzerinden gönderilen online talimatlarda tevzi birimi tarafından yapılan tevzi sonrasında, online talimatın tevzi edilen icra dairesinden tevzi birimine iade edilmesi sonrasında, tevzi işinin bulunamaması hatası giderilmiştir.
13-  Dosya İşlem / Taraf Bilgilerinin Girişi ve Güncellenmesi / Dosyaya Taraf Ekle / Kurum Kaydı ekranında, yapılan sorgulama sonucu bulunan ilk 100 kaydın ekrana yansıtılması sağlanmıştır.
14-  Dosya İşlem / Taraf Bilgilerinin Girişi ve Güncellenmesi ekranından taraf kaydı aşamasında, kaydedilen tarafa dair mahkeme ekranlarından “Konkordato Komiseri” atanmış ise veya icra dairesinde hakkında iflas dosyası açılmış ise bilgi mahiyetinde uyarı çıkması sağlanmıştır.
15-  Dosya İşlemi / Disiplin Kayıt İşlemi ekranında, karar tarih, numara ve özeti kısmında güncelleme yapılabilmesi imkanı sağlanmıştır.
16-  Harç ve Kasa / Tahsilat Yapılması ve Tahsilat Makbuzunun Hazırlanması ile Toplu Tahsilatın İlgili Dosyalara Tasnif Edilmesi ekranlarında; kaydedilecek olan tahsilatın, hesaplanan harç oranlarından aşağıda bir tutar olması halinde uyarı verilmesi sağlanmıştır.
17-  Haciz & Mal & Satış / Haciz Mal ve Satış İşlemleri / Diğer Haciz Rehin Bilgileri Girişi ekranında, takipsizlik ile kapatılmış bulunan dosyaların da, mal sahibinin borçlu olduğu dosyaları ekle işlemi ile tabloya eklenebilmesi sağlanmıştır. Tabloda ilgili dosyanın sorgu tarihindeki açık/kapalı durumunun gösterilmesi sağlanmıştır.
18-  Haciz & Mal & Satış / Haciz Mal ve Satış İşlemleri / Diğer Haciz Rehin Bilgileri Girişi ekranında, mala ait rehin/haciz bilgilerinin kopyalanması işlemi sırasında mükerrer kayıtların kopyalanması engellenmiştir.
19-  Haciz & Mal & Satış / Haciz Mal ve Satış İşlemleri / Diğer Haciz Rehin Bilgileri Girişi ekranında, icra dairesi dışında birim seçilmesi halinde seçilen birimin dosya türlerinin ilgili alana gelmesi sağlanmıştır.
20-  Haciz & Mal & Satış / Haciz Mal ve Satış İşlemleri / Diğer Haciz Rehin Bilgileri Girişi ekranında, işlem tipi olarak Haciz (Takipsiz) ve Rehin (Takipsiz) seçeneklerinde kayıt sırasında oluşan hata giderilmiştir. Kayıtlarda birim zorunluluğu bulunduğu için bu kayıtlara birim olarak işlem yapan birimin ismi yansıtılmıştır.
21-  Haciz & Mal & Satış / E-Tebligat İle Banka Hesap İşlemleri ekranında, "Borçlu Belediye ise; "5393 Sayılı Belediye Kanununun 15.maddesi kapsamındaki Alacakları Hariç" seçimlik alanı eklenerek haciz ve banka haciz ihbarnamesi şablonlarına bu bilginin yansıması sağlanmıştır.
22-  Haciz & Mal & Satış / Haciz Mal ve Satış İşlemleri / Satış Sonrası Yazılan Yazılar / Kişi ve Kurumlara Bildirim / Satış Sonrası Yazılan Yazılar / Satış Sonucunun Esas İcra Dairesine Bildirilmesi ekranında, Satış Sonu İşlemleri ekranında yanlış veri girişinden kaynaklı yapılamayan işlem için ekranda uyarı verilmesi sağlanmıştır.
23-  Sorgular / TAKBİS Mal Varlığı Sorgulama ekranında, TC Vatandaşlık Kimlik Numarası ile sorgulama kriterinde bulunan tapu kayıtlarından gelen ad soyad ile mernis kayıtlarında bulunan ad soyad uyumu kontrolü kaldırılarak sadece TCVK Numarası eşleşen kayıtların yansıtılması sağlanmıştır.
24-  Sorgular / TAKBİS Mal Varlığı Sorgulama ekranında, sorgulama sonucu alınan tapu takyidat raporunun formatı değiştirilmiştir. Bu rapora bazı verilerin yansımaması ile raporun yazdırılmasında alınan hata giderilmiştir.
25-  Sorgular / TAKBİS Şerh Ekleme/Kaldırma Yazıları Durum Sorgulama ekranı oluşturulmuştur. Bu ekrandan TAKBİS Mal Varlığı Sorgulama ekranından hazırlanmış bulunan şerh ekleme ve şerh kaldırma yazılarının akıbetlerinin sorgulanabilmesi işlemi yapılmaktadır.
26-  Sorgular / TCMB Faiz Oranları ekranı oluşturulmuştur. Bu ekrandan bankalarca uygulanan faiz oranlarının ekranda bulunan kriterler dahilinde sorgulanabilmesi sağlanmıştır.
27-  Sorgular / Yargıtay Karar Arama Ekranında düzenleme yapılarak, mevcutta sadece sorgulanan Yargıtay 12.Hukuk dairesi kararlarının yanı sıra, Yargıtay 1.Başkanlığının olumlu görüşü  kapsamında, "Yargıtay 4 üncü, kapatılan 6 ncı, 8 inci, 9 uncu, 12 nci, 17 nci, 19 uncu, 22 nci, 23 üncü Hukuk Daireleri ve Hukuk Genel Kurulu ile 19 uncu Ceza Dairesi kararlarının" da ekrandan sorgulanabilmesi sağlanmıştır.
28-  MTS İşlemleri / MTS İtiraz İşlemleri ekranında düzenleme yapılarak; MTS itiraz evrakı haricinde dosyaya eklenme ihtiyacı doğan evrakların MTS dosyasına eklenebilmesi için “Genel Evrak Ekleme” butonu ile dosyaya  “Özel Evrak” evrak türünde evrak eklenebilmesi sağlandı.
29-  MTS dosyalarına girilen hatalı itiraz işlemlerinin düzeltilebilmesi için, MTS İtiraz İşlemleri ekranında “İtiraz Sil” butonu ile açılan panelden hatalı girilen itiraz bilgisinin silinmesi sağlandı. Yapılan bu işlem ile daha önce dosyaya girilen itiraz evrakı, bu işleme dair dosya safahatına yansıyan bilgiler ile sistemin oluşturduğu itiraz alındı bilgisinin silinmesi sağlandı. Silinen evraklar dosyada “Silinmiş Evrak” klasöründen görüntülenebilecektir. Hatalı itiraz bilgisinin silinmesine dair dosya safahatına da yapılan işlemin yansıması sağlandı.
30-  MTS İtiraz İşlemleri ekranından “Tüm Tebligatlar” ekranından MTS dosyasından hazırlanan tebligatların PTT safahat sorgulamasının yapılabilmesi  sağlandı.
31-   Avukat portal üzerinden MTS takibinden icra takibine geçiş aşamasında, icra dairesi kasa işlemleri nedeniyle bakiye peşin harç alınarak icra takibine geçecek MTS dosyaları için portal üzerinden  16:00-16:45 arasında icra takibi açılamamasına dair kontrol konuldu.
32-  Avukat portal üzerinden MTS takibi açılışında “Yetkili Kurum” üzerinden alacaklı kaydı yapılacağında adres alanında “Mersis Adresi” olmayan ve abonelik takibi başlatan kurumlar için sisteme girilen son “Yurt İçi İş Yeri Adresinin” gösterilmesi sağlandı.
33-  “Barokart ve Paramkart” sahibi kişilerin yapacağı harç/masraf ödemelerinin ilgilinin barokart ve paramkart ile ilişkilendirilmiş cep telefonuna gelecek SMS onay kodunun UYAP ta ilgili alana girilmesi ile ödeme işleminin gerçekleştirilebilmesi sağlanmıştır. Bu kapsamda harç ve tahsilat ekranlarında “Elektronik Para İle Ödeme” butonu eklenmiştir. Buton ile açılacak ekran üzerinden hesap sahibi kişinin “T.C. Kimlik” numarasının ilgili alana girilmesi ile “SMS Gönder” butonuna basılması gerekmektedir. Hesap sahibi kişinin “Barokart/ParamKart” hesabı ile ilişkili cep telefonuna SMS onay kodu gönderilmektedir. Kişi tarafından cep telefonuna gelen SMS onay kodunu makbuzu düzenleyecek personele bildirmesi halinde ilgili tahsilat tutarı kişinin hesabından çekilerek yapılacak işlemin mahiyetine göre icra dairesinin harç yada emanet kasa hesabına geçecek ve sistem makbuz düzenleyecektir. Paranın hesaba geçip geçmediği “Vakıfbank Hesap Hareketleri” ekranlarından kontrol edilebileceği gibi işlemin durumu da “Barokart/TürkPara Para Transfer İşlem Durumu Sorgulama” ekranından da yapılabilir. Ayrıca birden fazla tahsilat yada harç makbuzu düzenlendiği ve bu işlemlerin paralarının ilgilisinden tek seferde birim hesaplarına aktarılmak istendiği durumlar için  “Harç ve Kasa / Toplu Elektronik Para Ödeme İşlemleri” ekranı oluşturulmuştur.”

ETKİNLİK TAKVİMİ

19.09.2024
AV. M. BURAK GÜL
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.