| Ankara 14.04.2015 |
BARO BAŞKANLIĞI
|
DUYURU NO:2015/42 |
Avukat Güvenlik Uygulama Projesi, tamamlanmış ve uygulama aşamasına geçilmiştir. Sistem ile can güvenliği ve bedensel bütünlüğün tehdit ve tehlike altında olunması halinde avukatların en hızlı şekilde güvenlik güçlerine ulaşmaları sağlanacaktır.
Proje Birliğimizin http://ahm.barobirlik.org.tr/projelerimiz_avukatguvenlikdugmesi.html adresinde tanıtılmış olup, ekte projenin içerik yazısı bulunmaktadır.
Projenin uygulanması bakımından; Baro Başkanlıklarınca tahsis edilecek 7 gün 24 saat ulaşılabilecek Avukat Hakları Merkezi telefonu, Avukat Hakları Merkezi olmayan barolarda 7 gün 24 saat ulaşılabilecek bir telefon numarası ve sorumlu kişinin 3 (üç) gün içerisinde Türkiye Barolar Birliği Başkanlığına bildirilmesi gerekmektedir.
Gereğini bilgi ve değerlendirmelerinize sunarım.
Saygılarımla.
Avukat Metin FEYZİOĞLU
Türkiye Barolar Birliği
Başkanı
AVUKAT GÜVENLİK UYGULAMA PROJESİ
Avukat Güvenlik Uygulama Projesi, can güvenliği ve bedensel bütünlüğün tehdit ve tehlike altında olunması halinde avukatların en hızlı şekilde güvenlik güçlerine ulaşmalarının sağlanması amacıyla oluşturulmuştur. Uygulama, her akıllı telefona uygun olup, aşağıdaki özelliklere sahiptir. 1. Avukat Güvenlik Uygulama Projesine katılan her meslektaşımız tehlike anında veya tehlike ihtimali durumunda telefonunu sallayarak veya (eğer etkinse) ekrandaki düğmeyi kaydırarak alarm moduna geçirerek Alarmı etkinleştirir ve uygulama otomatik olarak izlenilen güzergahı Alarm İzleme Merkezine ulaştırır. Bu andan itibaren, avukatın konumu takip edilerek, bağlı olduğu Baronun Avukat Hakları Merkezine, Avukat Hakları Merkezi yoksa belirlenecek Baro Yönetim Kurulu üyesine, gerekirse acil durumda ulaşılması için talimat verilmiş ise yakınlarına veya durum gerektiriyorsa kolluk güçlerine ve sağlık hizmetlerine bilgi verilir. Doğrudan tehdit görülmemesi halinde alarm durumu hakkında bilgi almak için operatörler avukatı arar. 2. Projede, sistemin delil toplama özelliği vardır. Alarm başladığı anda otomatik olarak gizlice video kaydetmeye başlar. Saldıran kişinin telefonu çalabileceği veya telefona zarar verebileceği göz önüne alınarak video direkt olarak Alarm İzleme Merkezine ulaştırılır. Böylelikle delil kayıt altına alınır. 3. Saldırganı korkutmak amacıyla sesli alarm kullanılabilir. Alarm, telefon bir kez daha sallanılarak aktif hale getirilir. Sesli Alarm etkinleştiğinde telefon, kulakları rahatsız edici bir ses çıkaracak ve telefonun ışığı yanıp sönecektir. 4. Sistemde Seyahat özelliği mevcuttur. Bu özellik, güvenli bir şekilde seyahat etmeye yardımcı olur. Bu özellik kullanıldığında, kullananın yakınları gidilen yer hakkında bilgilendirilecek, tehlikeli bir durum oluştuğu takdirde yardım edebilmeleri sağlanır. 5. Buluşma alarmı özelliği, risk faktörü içeren durumlarda avukata yardımcı olur. Örneğin daha önceden tanınmayan biriyle buluşulması durumunda ya da tenha bir yerde çalışırken düşüp hareketsiz hale gelinir ve bulunamazsa bu özellik, ekran kilidi modunda çalışır. Yalnız çalışanlar ve de telefonunu çantasında bırakanlar için uygundur. 6. Hareketsizlik Alarm özelliği ise, tehlikeli durumlarda çalışan kullanıcıların hareketsiz kaldığında etkinleşecek bir alarm kurmalarını sağlar Örneğin, tehlikeli bir durumda çalışırken etkisiz hale gelen bir kişi hareketsiz kaldığında alarm etkinleşir. Proje Birliğimizin http://ahm.barobirlik.org.tr/projelerimiz_avukatguvenlikdugmesi.html adresinde tanıtılmış olup, uygulamadan yararlanabilmek için UBAP’a giriş yapılarak Avukat Güvenlik Uygulaması menüsüne girip burada belirtilen kullanım şartlarının onaylanması gerekmektedir. Kullanım bedeli olan yıllık 66 TL ‘nin kredi kartı ile ödenmesinden sonra şifre belirlenerek üyelik işlemi tamamlanır. Cep telefonuna SMS ve/veya mail ile gelen linkin açılıp telefona yüklenmesi ile uygulama cep telefonuna kaydedilmiş olur.