KORONA VİRÜSÜNE İLİŞKİN DUYURU
Tarih: 13.03.2020 | Okunma Sayısı: 1583

Değerli Meslektaşlarımız;

Tüm Dünyayı ve Ülkemizi etkileyen Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle alınan kararlar ve tavsiyeler yakından takip edilmekte olup koronavirus salgını ile ilgili olarak Ülkemizde alınan kararlar ve önlemler ayrıca Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Pandemi” ilan edilmiş olması karşısında, süreç içerisinde yeniden karar oluşturulması kaydıyla:

1- Baromuz tarafından ilan edilmiş ve yapılması planlanan staj eğitimi, meslek içi eğitim seminerleri, panel, konferans, etkinlik, turnuva ile komisyon ve kurul toplantıları ve benzeri tüm etkinlikler tedbir olarak ertelenmiştir.

2- Baromuza ve Adliyelerde Baro Odalarına dezenfektan konulmuştur.

3- Virüsten ve elbette diğer hastalıklardan korunmanın en etkili yolu şüphesiz sağlık kurallarına uymaktır. Bu nedenle duruşmalarda kişisel cübbelerinizin kullanımı önemlidir.

Zorunlu durumlarda Baromuzca temin edilecek cübbeler, kişiye özel olarak verilecek ve geri alındıktan sonra kuru temizlemeye gönderilecektir. Bu konuda gerekli hassasiyetin ve anlayışın gösterilmesini önemle rica ederiz.

4- Ülkemizde alınan kararlar ve önlemler ayrıca konuyla ilgili Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Pandemi” ilan edilmiş olması karşısında, bu durumun oluşturduğu mücbir sebep ve adliyelerdeki yoğunluğun oluşturacağı salgın hastalık riskinin değerlendirilmesi suretiyle yeni bir karar oluşturulana kadar; duruşmalara katılmak istemeyen Avukatların ve Stajyer Avukatların başkaca bir dayanak/belge aranmaksızın mazeretli sayılmaları ayrıca Nisan ayı sonuna kadar Adli Tatil Hükümlerinin uygulanması için Adalet Bakanlığı'na ve Hâkimler Savcılar Kuruluna yazı yazılmasına, konuya ilişkin Adalet Komisyonu Başkanlıklarına bilgi verilmesine karar verilmiştir.

Meslektaşlarımızın bilgisine saygı ile sunarız.

KAHRAMANMARAŞ BARO BAŞKANLIĞI

ETKİNLİK TAKVİMİ

20.09.2024
AV. M. BURAK GÜL
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.